Ny direktør i IVAR

Publisert: 11.02.2020

Ansettelsesutvalget ble enige om å enstemmig innstille Ingrid Nordbø til jobben som administrerende direktør i IVAR IKS.

Administrerende direktør Ingrid Nordø. Foto: Anne Lise Norheim.

Ny direktør i IVAR

1. juni blir Ingrid Nordbø ny administrerende direktør i IVAR IKS. Hun kommer fra stillingen som rådmann/kommunedirektør i Sola kommune.

Ansettelsesutvalget ble enige om å enstemmig innstille Ingrid Nordbø til jobben som administrerende direktør i IVAR IKS. Det er styret i IVAR v/styreleder Stanley Wirak som ansetter adm. direktør. Visindi har hjulpet IVAR med rekrutteringen.

Ingrid Nordbø har jobbet som rådmann i Sola kommune siden 2011, og har også bakgrunn som plan- og bygningssjef i samme kommune, regionalplansjef i Rogaland fylkeskommune samt fra Miljøverndepartementet. Hun er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo.

– Jeg kjenner IVAR som et svært kompetent og slagkraftig selskap. IVAR forvalter et stort og viktig samfunnsoppdrag på vegne av sine eierkommuner. Jeg er glad for å få muligheten til å bidra til videreutviklingen av selskapet. Det har samtidig vært en vanskelig beslutning å forlate Sola kommune, en organisasjon som jeg er veldig glad i. Etter snart 9 år i samme topplederjobb kom jeg likevel til at det var riktig å bytte jobb når jeg fikk denne muligheten, sier Nordbø.

Stanley Wirak, som er styreleder i IVAR IKS, er veldig fornøyd med ansettelsen.

– Vi er svært fornøyde med å få Ingrid Nordbø med på laget. Vi får en veldig dyktig og kompetent leder, og jeg er glad for at hun har takket ja til å lede IVAR sitt viktige samfunnsoppdrag videre, sier Wirak.

Som administrerende direktør får hun ansvar for å lede selskapet på en effektiv, forsvarlig og bærekraftig måte. Nordbø overtar stillingen til Kjell Øyvind Pedersen, som går av med pensjon.

– Jeg vil samtidig få takke Pedersen for den fantastiske innsatsen han har gjort for IVAR, sier Wirak.

Nordbø tiltrer stillingen i juni 2020.

Velkommen i IVAR!

Relaterte artikler

Nyheter, undersak
IVAR og NORCE påviser mikroplast i luft med nye metoder. Dette er første gang mikroplast har blitt dokumentert i slike luftprøver.
Nyheter, undersak
Et lokalt forsøk på å spore covid-19 i avløpsvannet er lagt på is på grunn av «metodiske problemer» i forskningen.
Nyheter, undersak
Overvåking av koronavirus i avløpsvann kan være en god indikator på omfanget av smitte i samfunnet, sier Eline Nilsen Furre, fagansvarlig for avløpsrensing i IVAR.
Nyheter, undersak
2. juni overtok Ingrid Nordbø nøkkelen til kontoret på Mariero.
Nyheter, undersak
På grunn av økt trafikk og trafikale utfordringer inn til IVAR gjenvinningsstasjon Forus, har vi installert et webkamera.
Nyheter, undersak
IVAR har søkt om uttak av drikkevann fra Birkelandsvatn i Bjerkreim kommune, og Olje- og energidepartementet (OED) besluttet tirsdag å opprettholde tillatelsesvedtaket fra NVE.
Nyheter, undersak
Avløpsvannet kan gi tidlig svar om det er ny smitte i befolkningen.
Nyheter, undersak
Ikke besøk oss dersom du sitter i karantene, har påvist smitte eller føler deg syk.
Nyheter, undersak
På grunn av koronaviruset er alle IVARs gjenvinningsstasjoner stengt.
Nyheter, undersak
Kan koronaviruset smitte gjennom vannet i springen? Nei, det trenger du ikke bekymre deg for!
Nyheter, undersak
Da dommen ble kjent, brøt det ut full applaus i salen under IVARs allmøtet torsdag.