Grethe fra Sandnes vant 100.000 kroner

Grethe fra Sandnes vant 100.000 kroner

Publisert: 3.12.2021

Alle drikkekartonger med navn og nummer på som kommer inn til IVAR sitt anlegg er med i fire årlige trekninger. Det er IVARs ettersorteringsanlegg på Forus som sorterer ut drikkekartonger til gjenvinning.

IVAR i nyhetsbildet 2021

Vant 100.000 kroner i returkartonglotteriet

I desember delte IVAR ut på vegne av Grønt Punkt hovedpremien på 100.000 kroner i returkartonglotteriet.

Overraskende julegave

Sandnesgauken har sortert drikkekartonger i mange år, og alltid skrevet navn og nummer på drikkekartongene.
– Ungene spurte faktisk for bare noen få uker siden om dette enda var vits. Det ser vi absolutt nå det er, forteller Grethe, samtidig som at hun ikke klarer å legge skjul på at hun både er veldig overrasket og glad.

Hva skjer med returkartongene?

Alle drikkekartonger med navn og nummer på som kommer inn til IVAR sitt anlegg er med i fire årlige trekninger. Det er IVARs ettersorteringsanlegg på Forus som sorterer ut drikkekartonger til gjenvinning. Disse blir til nye produkter, som for eksempel emballasje til din neste frossenpizza, frokostblanding eller en skoeske.

Grønt Punkt, som står bak den nasjonale trekningen, mottar et antall lodd fra IVAR til hver trekning, før de deretter trekker ut vinnerne. Årlig deles det ut premier for til sammen 1,6 millioner kroner i hele landet.

Skyll, brett – men ikke stapp

IVARs ettersorteringsanlegg er et av Norges mest høyteknologiske anlegg for sortering av både papp, papir, plast og annet restavfall. Våre sorteringsbånd kan ha vanskelig for å sortere ut tunge kubber med melkekartonger fra papirsøppelet.

Derfor oppfordrer vi alle i IVAR-kommunene å levere returkartongene enkeltvis. Hver kartong er likevel ett lodd, og loddene har alle sjanse for å vinne premiene på både 10.000 kroner og hovedpremiene på 100.000. Det eneste du må huske er å fortsette å skrive navn og telefonnummer på, og kaste kartongene i dunken for papp- og papiravfall.

NRK Rogaland ble med oss på utdelingen. Innslaget i sin helhet kan ses her: https://tv.nrk.no/serie/distriktsnyheter-rogaland/202112/DKRO98120321/avspiller

No results found.

Relaterte artikler

Nyheter, undersak
Den offisielle åpningen ble foretatt av Gjesdal-ordfører Frode Fjeldsbø og styreleder i IVAR, Stanley Wirak.
Nyheter, undersak
Diplom-Is bytter farge for å «redde» 130 tonn plast i året. Nytt design skal forhindre at tre millioner isbokser går opp i røyk. De nye isboksene har gjennomgått tester ved IVAR ettersorteringsanlegg Forus.