Kan havplast brukes til noe?

Kan havplast brukes til noe?

Publisert: 11.3.2021

Møbelselskapet Ope i Stavanger har fått penger fra forskningsrådet for å finne svaret. 

Bilde fra NRK Distriktsnyheter Rogaland.

Frivillige har startet det møysommelige arbeidet

Kan plast som kommer fra havet bli brukt til noe? Det vil Stavanger-selskapet Ope finne ut, og IVAR er spent på resultatet.

Det er en lang vei frem, for først må alt sorteres nøye. Frivillige har startet det møysommelige arbeidet med å sortere plasten, som er en viktig forutsetning for å finne verdien.

Møbelselskapet Ope i Stavanger har fått penger fra forskningsrådet for å finne svaret.

Planen er å sende den videre, male den opp for så å bli små plastkuler, såkalt granulat. IVAR er spent på resultatet.

– Vi er interessert i å få noe ut av denne havplasten som er et stort problem. Det er veldig spennende om vi kan bruke vårt nye ettersorteringsanlegg til dette. Nemlig å få ut brukbar plast av en haug som ser ubrukbar ut, sier avdelingsleder for gjenvinning i IVAR, Audun Roalkvam til NRK.

Se reportasjen på NRK her!

Relaterte artikler

Nyheter, undersak
Alle drikkekartonger med navn og nummer på som kommer inn til IVAR sitt anlegg er med i fire årlige trekninger. Det er IVARs ettersorteringsanlegg på Forus som sorterer ut drikkekartonger til gjenvinning.
Nyheter, undersak
Diplom-Is bytter farge for å «redde» 130 tonn plast i året. Nytt design skal forhindre at tre millioner isbokser går opp i røyk. De nye isboksene har gjennomgått tester ved IVAR ettersorteringsanlegg Forus.