Kan havplast brukes til noe?

Kan havplast brukes til noe?

Publisert: 11.3.2021

Møbelselskapet Ope i Stavanger har fått penger fra forskningsrådet for å finne svaret. 

Bilde fra NRK Distriktsnyheter Rogaland.

Frivillige har startet det møysommelige arbeidet

Kan plast som kommer fra havet bli brukt til noe? Det vil Stavanger-selskapet Ope finne ut, og IVAR er spent på resultatet.

Det er en lang vei frem, for først må alt sorteres nøye. Frivillige har startet det møysommelige arbeidet med å sortere plasten, som er en viktig forutsetning for å finne verdien.

Møbelselskapet Ope i Stavanger har fått penger fra forskningsrådet for å finne svaret.

Planen er å sende den videre, male den opp for så å bli små plastkuler, såkalt granulat. IVAR er spent på resultatet.

– Vi er interessert i å få noe ut av denne havplasten som er et stort problem. Det er veldig spennende om vi kan bruke vårt nye ettersorteringsanlegg til dette. Nemlig å få ut brukbar plast av en haug som ser ubrukbar ut, sier avdelingsleder for gjenvinning i IVAR, Audun Roalkvam til NRK.

Se reportasjen på NRK her!

No results found.

Relaterte artikler

Nyheter, undersak
Alle drikkekartonger med navn og nummer på som kommer inn til IVAR sitt anlegg er med i fire årlige trekninger. Det er IVARs ettersorteringsanlegg på Forus som sorterer ut drikkekartonger til gjenvinning.
Nyheter, undersak
Diplom-Is bytter farge for å «redde» 130 tonn plast i året. Nytt design skal forhindre at tre millioner isbokser går opp i røyk. De nye isboksene har gjennomgått tester ved IVAR ettersorteringsanlegg Forus.