Diplom-is redder 130 tonn plast

Diplom-is redder 130 tonn plast

Publisert: 24.2.2021

Diplom-Is bytter farge for å «redde» 130 tonn plast i året. Nytt design skal forhindre at tre millioner isbokser går opp i røyk. De nye isboksene har gjennomgått tester ved IVAR ettersorteringsanlegg Forus.

Svart er det nye svart: Fra og med i år vil boksene med Royal fra Diplom-Is komme i fargen «Non carbon black». Det skal løse et kinkig sorteringsproblem for isprodusenten.

Vi ønsker å bidra til et mer bærekraftig samfunn

Bra design kan være bærekrafig. Det skal Diplom-Is bevise med den nye fargen de tar i bruk på isboksene fra Royal.

Tidligere har boksene inneholdt fargen «Carbon black» som det har vært utfordrende for sorteringsmaskiner å sortere. Det har ført til at isboksene ikke har blitt resirkulert, men i stedet har gått til produksjon av varme.

– Bærekraft er viktig for oss i Diplom-Is. Vi tar vår del av ansvaret og jobber aktivt med å redusere fotavtrykket vårt og utvikle nye produkter som representerer gode miljøvalg i hverdagen, sier Anne Borge Sturød, markedsdirektør i Diplom-Is i en pressemelding.

Diplom-Is har sammen med sin emballasjeleverandør jobbet for å løse problemet og resultatet har blitt en ny farge kalt «Non carbon black».

– Skulle vi fortsette å produsere Royal i sorte isbokser, måtte vi finne en løsning på sorteringsutfordringen. Gjennom å bytte til fargen «Non carbon black» kan Royal-isboksene fra Diplom-Is sorteres og resirkuleres som vanlig plast, sier Sturød.

De nye isboksene har gjennomgått tester ved gjenvinningsanleggene IVAR og ROAF i Norge, og Suez Circpac sitt sorteringsanlegg i Tyskland, og blitt sertifisert for sortering og gjenvinning i både Norge og Europa.

– Vi har gjennomført grundige tester for å være sikre på at vi leverer på de kravene som er satt. Vi ønsker å bidra til et mer bærekraftig samfunn gjennom gode sirkulære løsninger, og dette gjør det mulig å gjenvinne nærmere tre millioner isbokser til annet plastholdig materiale.

Det tilsvarer 130 tonn plast. De nye isboksen vil gradvis erstattte de gamle i løpet av 2021.

Les saken i Kampanje her!

No results found.

Relaterte artikler

Nyheter, undersak
Alle drikkekartonger med navn og nummer på som kommer inn til IVAR sitt anlegg er med i fire årlige trekninger. Det er IVARs ettersorteringsanlegg på Forus som sorterer ut drikkekartonger til gjenvinning.