Vil selge farlig avfall som gjenbruk

Vil selge farlig avfall som gjenbruk

Publisert: 27.7.2021

Ved gjenvinningsstasjonen på Forus har fire studenter fått en litt annerledes sommerjobb.

Det kan gjenbrukes

Skal det være en halvfull sprayboks eller et åpna malingsspann? IVAR har lenge gjort gjenbruk av brukbart avfall. Nå inkluderes farlig avfall i ordninga.

– Det er folk som leverer inn tilitersspann med maling som ikke er åpna engang, fordi det var feil farge, sier Tord Tjelflaat, assisterende avdelingsleder for gjenvinning i IVAR.

Ved gjenvinningsstasjonen på Forus har fire studenter fått en litt annerledes sommerjobb:

Å ta kontakt med folk som leverer avfall og spørre om det virkelig må kastes, eller om det kan gjenbrukes.

Hvis søppelet kan brukes på ny, legger de det ut for salg i Bruktbuå.

Håper flere følger etter

Natur og Ungdom, Norges største miljøorganisasjon for ungdom, håper avfallsselskaper fra hele landet følger med på prosjektet.

– Både produksjon og deponering av farlig avfall står for store miljøbelastninger, så det bør være en selvfølge at vi utnytter produktene vi trenger til det fulle, sier Therese Hugstmyr Woie, leder i Natur og Ungdom.

 

NRK skrev en reportasje om prosjektet her: https://www.nrk.no/rogaland/vil-selge-farlig-avfall-som-gjenbruk-1.15588685. I tillegg ble saken vist på Dagsrevyen og NRK Rogaland: https://tv.nrk.no/serie/distriktsnyheter-rogaland/202107/DKRO98072721/avspiller

No results found.

Relaterte artikler

Nyheter, undersak
Alle drikkekartonger med navn og nummer på som kommer inn til IVAR sitt anlegg er med i fire årlige trekninger. Det er IVARs ettersorteringsanlegg på Forus som sorterer ut drikkekartonger til gjenvinning.
Nyheter, undersak
Diplom-Is bytter farge for å «redde» 130 tonn plast i året. Nytt design skal forhindre at tre millioner isbokser går opp i røyk. De nye isboksene har gjennomgått tester ved IVAR ettersorteringsanlegg Forus.