Kun gjennomsiktige søppelsekker på IVARs gjenvinningsstasjoner

Kun gjennomsiktige søppelsekker på IVARs gjenvinningsstasjoner

Publisert: 1.1.2021

Vet du hva som skjuler seg i de sorte søppelsekkene? Ikke vi heller. 

Monica Rojek Krøl, driftstekniker.

Den innsatsen du og vi gjør sammen, fører til at 80 % av alt avfall gjenvinnes

Fra 1. januar 2021 innføres derfor forbud mot å levere søppel i sorte/fargede søppelsekker på alle IVARs gjenvinningsstasjoner.

Vi vil gjerne se hva kundene kaster på stasjonene våre. Alt avfall må derfor leveres løst eller i gjennomsiktige sekker, også hageavfall og kildesortert avfall.

Tidligere har IVAR tatt et gebyr på 30 kroner per fargede sekk som leveres, men nå blir det altså fullt forbud mot fargede sekker.

Hvorfor?

Den innsatsen du og vi gjør sammen, fører til at 80 % av alt avfall gjenvinnes. Vi begynner virkelig å bli gode, men sammen kan vi bli enda litt flinkere.

De fleste kundene våre gjør så godt de kan med kildesorteringen, men sammen med søppelet som tidligere ble levert i fargede/sorte sekker kom det ofte bla. elektrisk- og farlig avfall. Det inneholder miljøgifter og utgjør en brannrisiko. For å unngå dette, må alt søppel nå leveres i gjennomsiktige sekker.

Gjennomsiktige søppelsekker fører til at:

  • Du sorterer bedre.
  • Mest mulig søppel blir kildesortert riktig og går til gjenvinning.
  • Sikkerheten til de som jobber på anleggene økes.
  • Utslipp av miljøgifter reduseres.
  • Brannrisikoen reduseres.

No results found.

Relaterte artikler

Nyheter, undersak
Alle drikkekartonger med navn og nummer på som kommer inn til IVAR sitt anlegg er med i fire årlige trekninger. Det er IVARs ettersorteringsanlegg på Forus som sorterer ut drikkekartonger til gjenvinning.
Nyheter, undersak
Diplom-Is bytter farge for å «redde» 130 tonn plast i året. Nytt design skal forhindre at tre millioner isbokser går opp i røyk. De nye isboksene har gjennomgått tester ved IVAR ettersorteringsanlegg Forus.