Drikkevannet ditt er rent og trygt!

Drikkevannet ditt er rent og trygt!

Publisert: 25.03.2020

Kan koronaviruset smitte gjennom vannet i springen? Nei, det trenger du ikke bekymre deg for!

IVAR-vannet er trygt og godt. Foto: Kjetil Birkedal Pedersen.

Drikkevannet ditt er rent og trygt!

Kan koronaviruset smitte gjennom vannet i springen? Nei, det trenger du ikke bekymre deg for! Drikkevannet blir grundig renset.

Koronaviruset gir ikke økt risiko for forurenset drikkevann. Dette kan en si med stor sikkerhet fordi koronaviruset ikke er funnet i overflate- eller grunnvannskilder. I tillegg behandles vannet i norske vannverk for å fjerne mikroorganismer (bakterier, virus og parasitter).

Vannet fra Langevatn som leveres til Stavanger, Sandnes, Sola, Randaberg, Gjesdal, Kvitsøy, Klepp, Time og Hå kommune desinfiseres ved å behandle det med UV-lys og klor. Etter at vannet er behandlet tas det rutinemessige prøver for å kontrollere at vannet overholder myndighetskrav og er av en hygienisk god kvalitet.

I tillegg til Langevannverket drifter IVAR 12 mindre vannbehandlingsanlegg som leverer vann i Gjesdal, Strand og Hjelmeland. Vannbehandlingen på disse vannverkene varierer, men felles for alle er at de har UV til desinfeksjon av vannet. Det tas rutinemessige prøver også etter behandlingen av dette vannet for å kontrollere kvaliteten.

Hovedsmitteveien for koronavirus er dråpesmitte og kontaktsmitte. Den største risikoen ligger altså hos oss selv. Håndhygiene er det viktigste våpenet vi har mot koronaviruset både for å beskytte oss selv og andre.

Når du tok deg et glass vann sist, hvor holdt du på glasset? På kanten der du drakk? Tenk på det neste gang du serverer andre.

No results found.

Relaterte artikler

Nyheter, undersak
IVAR og NORCE påviser mikroplast i luft med nye metoder. Dette er første gang mikroplast har blitt dokumentert i slike luftprøver.
Nyheter, undersak
På grunn av økt trafikk og trafikale utfordringer inn til IVAR gjenvinningsstasjon Forus, har vi installert et webkamera.
Nyheter, undersak
IVAR har søkt om uttak av drikkevann fra Birkelandsvatn i Bjerkreim kommune, og Olje- og energidepartementet (OED) besluttet tirsdag å opprettholde tillatelsesvedtaket fra NVE.
Nyheter, undersak
Da dommen ble kjent, brøt det ut full applaus i salen under IVARs allmøtet torsdag.
Nyheter, undersak
Ansettelsesutvalget ble enige om å enstemmig innstille Ingrid Nordbø til jobben som administrerende direktør i IVAR IKS.